Predmetom zákazky je príprava a dovoz stravy pre prijímateľov sociálnej služby Zariadenia opatrovateľskej služby vo Svite denne, vrátane sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov. Strava bude dodávaná denne v počte a druhu podľa aktuálnej potreby objednávateľa: - celodenná racionálna strava – pozostáva z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu a večere - celodenná diabetická strava – pozostáva z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu, večer...
Predmetom zákazky je príprava a dovoz stravy pre prijímateľov sociálnej služby Zariadenia opatrovateľskej služby vo Svite denne, vrátane sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov. Strava bude dodávaná denne v počte a druhu podľa aktuálnej potreby objednávateľa: - celodenná racionálna strava – pozostáva z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu a večere - celodenná diabetická strava – pozostáva z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu, večere a druhej večere. Strava bude dodávaná pre ZOS – pobytová forma a pre ZOS – ambulantná forma pre dospelých vo Svite v počte a druhu podľa aktuálnej potreby objednávateľa pre: - 16 prijímateľov sociálnych služieb – denne, vrátane sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov, - 6 prijímateľov sociálnych služieb stacionára – v pracovné dni. Strava bude pripravovaná vhodnou pestrosťou s prispôsobením na cirkevné sviatky. Jedálny lístok bude zostavovaný tak, aby strava spĺňala všetky dietetické, energetické a výživové hodnoty podľa Zákona č.103/2015 Z.z. úplné znenie zákona č.355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Jedlá sa nebudú opakovať v rozmedzí 3 týždňov. Technologické postupy prípravy stravy zodpovedajú štandardom, tak aby zostala zachovaná výživová hodnota poskytovanej stravy. Strava sa bude pripravovať zo surovín, ktoré zodpovedajú bezpečnosti potravín. Strava bude porciovaná v zmysle normatívov uvedených v každom jedálnom lístku tak, aby gramáž stravy zodpovedala požiadavkám stravovania. Varnice, termokazety a iné prepravné nádoby budú umývané v zmysle HACCP v priestoroch dodávateľa stravy. Strava bude dodávaná v termokazetách 3x denne: 1. Raňajky a desiata spolu 2. Obed a olovrant spolu 3. Večera a druhá večera spolu